top of page

ILMASTOINTI

Puhdas sisäilma ei ole itsestäänselvyys! Ilmanvaihto ja sisäilma kuntoon, epäpuhtaudet pois, kustannukset kuriin, asumisviihtyisyyttä ja energiataloudellisuutta unohtamatta.

Tiesitkö miten sisäilman epäpuhtaudet syntyvät?

Ulkoilma on sisäilman peruslähde, valitettavasti myös kaikkine epäpuhtauksineen!

Ulkoilman epäpuhtaudet ovat suureksi osaksi ihmisen toiminnon tuloksia.

Liikenne, energian tuotanto, teollisuus, maatalous ja asumisen tuottamat epäpuhtaudet pilaavat merkittävästi ulko ja sisäilmaamme, muodostaen erilaisia kaasu ja hiukkaspäästöjä luonnon omien päästöjen lisäksi.

 

Miksi ilmanvaihtojärjestelmä on tärkeä nykyisessä elinympäristössämme? 

Rakennusten absoluuttinen tiiveys, tai tiiveyden vajavaisuus asettaa vaatimukset ilmanvaihtojärjestelmän korkealaatuiselle toiminnalle. Ilmanvaihtojärjestelmän toiminnallisuus, oikea tarkoituksen mukainen käyttö, sekä säännönmukainen, ammatillisesti korkealaatuinen huolto varmistavat puhtaan ja terveellisen sisäilman, on sitten kyseessä työpaikkasi tai kotisi.

 

Ilmanvaihtojärjestelmää valitessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös energiakustannuksiin, ulkoisiin ilmastomuutoksiin (saasteet, lämpötilaerot), käyttötapoihin (märkätilojen kosteuskuormat) sekä käyttäjien erityisvaatimuksiin (allergia, astmat). Puhdas sisäilma tuo potkua työhön ja tuloksiin, raikkaassa huonetilassa asut ja työskentelet virkeämmin ja viihtyisämmin.

 

Ammattilaisen tekemillä mittauksilla ja säädöillä toimiva ilmastointi

Jotta ilmastointi toimii kuten pitääkin, vaatii se aina järjestelmän oikeaoppista tasapainotusta, mittausta ja säätöä. Ammattitaidon lisäksi oikeiden säätöjen tekeminen edellyttää viranomaismääräysten hallintaa sekä käyttöjärjestelmän, kokonaisuuden ymmärrystä ja tuntemista. Näin vältytään virheiltä, joiden seurauksena laitteiden toiminnassa esiintyy häiriöitä, sekä varmistetaan paras mahdollinen ilmanlaatu.

 

Kanavapuhdistukset ja huollot pitävät laitteet kunnossa

Ilmastointijärjestelmien kanavat tulee säännöllisesti puhdistaa. Huollettu ja toiminnallisesti vakaa ilmanvaihto takaa, että laitekanta ja ilmanvaihtojärjestelmä toimii tarkoituksenmukaisesti ja taloudellisesti mahdollisimman pitkään. Ilmanlaatu pysyy terveellisenä ja turhiin kustannuksiin ei kulu rahaa, näin vältytään myös paloturvallisuusriskeiltä.

bottom of page